júl, 2022

štv28júl(júl 28)18:00pia30sep(sep 30)18:00Architektúra zážitkuPrednáška a vystavenie diela „Storytelling Bio-Curtain Revuca“(júl 28) 18:00 - (september 30) 18:00 LitterraProgramová línia:EkológiaUmelecký žáner:Architektúra a dizajn

Detaily podujatia

Terézia Grešková je v súčasnosti doktorandkou na Univerzite v Innsbrucku, na Inštitúte urbánneho dizajnu a oddelení Synthetic Landscape Lab, u profesorky Claudie Pasquero. Jej dizertačná práca „Architektúra zážitku“ prebieha formou výskumu a zakladá sa na úvahe, že naše vnímanie každodenných momentov nezávisí len od vonkajších vplyvov, ale aj od našich vnútorných procesov. Z vlastného dlhoročného záujmu, ale aj vďaka stále trvajúcej 7-ročnej spolupráci s londýnskou inovatívnou dizajnérskou firmou ecoLogicStudio si tak Terézia vytvorila vzťah k práci priamo spojenej so živými organizmami, a tak nadviazala prepojenie s riasami. Vo svojom výskume sa zaoberá fotosyntetickými membránami, vývojom nového média bio-gélu, celkovou produktívnou efektivitou, starostlivosťou a zberom biomasy pre ďalšie využitie. 

Vystavené dielo „Storytelling Bio-Curtain Revuca“ je bio-digitálnou inštaláciou, vytvárajúcou spojenie medzi ľudským a neľudským prostredníctvom technológie, ale aj návštevníkovou kognitívnou schopnosťou reakcie, v kontexte problematiky klimatickej krízy. Inštalácia tak skúma, ako fotosyntetická architektúra ovplyvňuje nielen našu skúsenosť, ale aj to, ako sa cítime, a teda aký zážitok si so sebou odnášame. Monitoruje to pomocou biometrického senzora (GSR), ktorý mapuje emočnú reakciu subjektu (návštevníka) na zvukový vnem, a zároveň premietaný príbeh pod názvom Cyber-Joga.

Cieľom bio-digitálnej konverzácie medzi foto-syntetickými membránami a ľuďmi je rozvinúť nové vrstvy informácií smerom k pochopeniu komplexných informačných sietí správania. Zároveň skúmať možnosti vývinu nášho ľudského emočného stavu, s potenciálom ustáliť v nás vzorce kolektívneho správania v rámci zdieľanej biosféry, ale aj mentálnej ekológie jednotlivca.

Dielo bude osobne predstavené autorkou 28.7.2022 o 18:00 hodine počas jej prednášky.

Ilustračné foto: Storytelling Bio.Curtain, Terézia Grešková, Potenziale 3, AUT, Innsbruck, 2021, fotografia od Joy Boulois

Viac

Čas

Júl 28 (štvrtok) 18:00 - September 30 (Piatok) 18:00

Miesto

Litterra

Organizátor

Mestské kultúrne stredisko v Revúcej

Privacy Preference Center

X
Skip to content